I Lövstabruks herrgårdspark speglar sig en rektangulär paveljong i bruksdammens vatten. Kliver man in genom den stora röda dörren stiger man in i en 1700-tals värld av böcker. Helt enkelt en pärla från 1700-talet kvarlämnad till oss idag. Dess boksamling tillhör sedan 1986 Uppsala Universitetsbibliotek.

I detta avsnitt har vi bjudit in Peter Sjökvist, bibliotekarie vid Uppsala Universitetsbibliotek och docent i latin vid institutionen för lingvistik och filologi.  Vi samtalar om detta underbara bibliotek, dess historia, samlare och vad som händer idag.

Häng med oss in i böckernas och 1700-talets underbara värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s